Ik zeg maar niets…

Het lijkt zo eenvoudig dat je tegen je partner, een bekende of collega zegt wat je vindt en dat je er over kunt praten. Maar dat is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan!

In gezelschap is dat soms lastig of wanneer je relatie al niet zo lekker loopt heb je daar ook niet altijd zin in… En bovendien is niet iedereen zo zelfverzekerd om dat te doen.

Maar wat gebeurt er als je niet zegt wat je vindt, wat je voelt of wat je wilt?
De ander zal aannames gaan doen en dingen voor je invullen. En de kans is klein dat het de juiste aannames zijn. Zelf ga je er tegenaan lopen niet begrepen te worden, iets te moeten doen waar je geen zin in hebt of te moeten voldoen aan een beeld wat helemaal niet klopt bij de werkelijke jij. En dat valt niet mee!

Wanneer er sprake is van veel emotie en er ontstaat een conflict dan wordt het helemaal ingewikkeld om goed voor jezelf op te komen. Bovendien is een conflict behoorlijk intensief; je moet luisteren, reageren, bedenken wat je zelf vindt, situaties terughalen, op je woordkeus letten, je gevoel onderzoeken, je omgeving negeren… met vaak ieder een ander doel. Geen wonder dat dit soort gesprekken vaak moeizaam verlopen.

Ik geef je voor dit soort situaties een van de vele handvatten;
Als er teveel emotie is, stel een lastig gesprek dan uit. Wanneer je op een later tijdstip het onderwerp weer ter sprake brengt is de beladenheid er vanaf en vindt je sneller een oplossing of middenweg. Respecteer dat ook van een ander, ook al zou je zelf veel liever direct het probleem aanpakken.

Is dit iets waar je vaker tegenaan loopt en best wel wat handiger in wilt worden?
Ik help je graag!

Lieve groet,
Esmeralda
conqreat.nl

Acrylportret Smile!
€ 39,- conqreatcreatief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s