Knuffelen maakt ruzie leuk!

Een fikse ruzie en daar nog een tijd over blijven mokken? Misschien hebben jullie allebei wel gelijk maar vind je dat de ander het maar moet goedmaken…
Herken je dat?

Zelf ben ik niet zo goed in het sorry-zeggen. Omdat ik vind dat het zeggen van een woordje niet direct een heftig gevoel op zo’n eenvoudige manier kan goedmaken.
Maar hoe kom je dan vanuit het mok-stadium weer naar de gezellig-situatie?

Een fijne oplossing is een liefdevolle knuffel! Dat behoeft geen woorden en als geen van beiden wil toegeven is het een prima manier om samen langs het voorval heen te manouvreren. Want waar gaat het nou meestal over? En daarbij komt; knuffelen is zo ontzettend goed voor je! Ze blijken een goed medicijn tegen zowel fysieke als geestelijke klachten en geven een goed gevoel.

Knuffelen vermindert stress en geeft een rustig, relaxed gevoel. Dat gebeurt door de aanmaak van het hormoon oxytocine wat werkt als een pijnstiller en genezing en groei bevordert. Het vergroot je vermogen om te leren. Het helpt je spijsvertering. Het maakt je socialer, vriendelijker, minder agressief en ook liefdevoller. Vrediger.

Het enige wat we hoeven te doen is elkaar liefdevol aanraken. Je hebt er niets voor nodig, het is gratis en voor iedereen beschikbaar. Zo eenvoudig is het.

Vind je dit lastig?
Ik help je graag!

Lieve groet,
Esmeralda, CONqreat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s