Echtscheidingspiek door corona?

Laat het je niet gebeuren en werk eraan!
En ja; ook dat kost tijd en inzet en dat is nu net wat je niet over hebt…

De wereld staat op z’n kop, dus ook die van jou en alle anderen bij jou in huis.
Het huis lijkt opeens heel klein, kinderen die aan het werk gehouden moeten worden, thuiswerken, inkomenzorgen, alle beperkingen van inkopen doen… noem het maar op. Helemaal begrijpelijk dat je amper tijd hebt om adem te halen!

Tegelijkertijd krijg je een hele nieuwe relatie met je partner. Je hoort en ziet alles van elkaar en moet samen het schip varende houden. En dat is heel wat anders dan de vakanties die je samen doorbrengt want dan is het vaak lang leven de lol en ben je er lekker uit. Of de momenten die je normaal samen thuis doorbrengt.

We zijn zo gewend dat als het thuis even niet loopt, je de stoom kan afblazen bij collega’s, vrienden of familie of op de sportschool. En je stukje alleen-tijd ben je al helemaal kwijt. Geen wonder dat de stoom nu regelmatig uit je oren komt! Zoveel veranderingen in 1x… en geen tijd en ruimte om dat te organiseren of te integreren.

Wat is wijsheid? Kijk wat je wel kunt doen… Zoek manieren waardoor je deze uitzonderlijke situatie door kunt komen! Vlieg je elkaar in de haren – zoek de ruimte. Ga een blokje om, (beeld)bel vrienden of familie om je zinnen te verzetten, zonder je af (desnoods op het toilet).

Maar maak geen dingen stuk die achteraf slecht te repareren zijn. Accepteer dat er geen ruimte is om liefde te voelen maar vertrouw erop dat die tijd zich vanzelf weer aanbiedt! Want ongetwijfeld zijn we er nog niet en dan kan het zo zijn dat je elkaar hard nodig hebt!

Ik wens jullie alle wijsheid en geduld.

Lieve groet,
Esmeralda
CONqreat coaching en begeleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s