Zit jij al tegen het plafond?

Het ziet er naar uit dat we nog wel een tijdje aan huis gebonden zijn. Voor de een helemaal geen probleem maar voor de ander een behoorlijke opgave. Zeker ouders met jonge kinderen die thuis door moeten werken hebben hun handen vol.

Vasthouden aan bestaande patronen kan houvast maar ook stress geven. Misschien werkt het voor jou en je gezin juist wel om te kijken naar een hele andere aanpak. Elkaar wat meer los laten en zaken meer op z’n beloop laten gaan. Juist in deze periode kan het je rust brengen als je de lat lager legt.

Hebben de kinderen geen rust of concentratie voor school; kijk hoe je ze tegemoet kunt komen om ze ruimte te geven. Gezond eten is belangrijk, maar misschien maakt iets minder gezond eten het je nu wat gemakkelijker. Een schoon en opgeruimd huis?Misschien nu maar even niet; dat komt wel weer! Er is voor iedere situatie een standaard vraag die je jezelf kunt stellen; hoe belangrijk is het, dat wat ik nu wil, wordt nageleefd? Je zult versteld staan hoeveel er niet noodzakelijk is en wat een ruimte er in huis en in het gezin ontstaat.

Want ik denk dat het je thuis fijn voelen, elkaar ruimte geven en het samen gezellig hebben juist in deze periode erg belangrijk is.

Ik wens je dan ook veel wijsheid en warmte.

Lieve groet,
Esmeralda
CONqreat coaching en begeleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s