Als ik maar niet op mijn moeder ga lijken!

Herken je deze uitspraak?
Misschien heb jij over bepaalde acties of eigenschappen van (een van) jouw ouders een wat negatief oordeel. Of heb je er afwijzend tegenover gestaan of je ervan gedistantieerd. En bedacht dat je het zelf later heel anders zal doen!

En plotsklaps merk je, naar mate je ouder wordt, dat er momenten zijn dat je juist die dingen bij jezelf gaat herkennen. Terwijl je dat nou net niet wil! Dan kan het zijn dat je met een systemische dynamiek te maken hebt!

Volgens het familiesysteem horen je ouders boven je te staan. Zij zijn de ouders en horen als zodanig gerespecteerd te worden. Ook als het overduidelijk is dat je helemaal gelijk hebt. Door hen in hun waarde te laten en hen te accepteren zoals ze zijn zal je in staat zijn de onbewuste loyaliteit los te laten. En zo zijn er meerdere manieren om wat niet bij jou hoort te laten gaan en je eigen weg te volgen. Door middel van een opstelling zijn dit soort verbindingen te ontdekken.

Denk jij dat je vast zit in een dynamiek, die vanuit familielijnen bij jou terecht gekomen is, overweeg dan eens je eigen familiesysteem neer te zetten en van buitenaf te constateren wat er heeft afgespeeld en wat het met jou gedaan heeft.

CONqreat gebruikt verschillende methodes vanuit systemisch werk. Maak gerust eens een afspraak om te ontdekken hoe dit je verder kan brengen.
Of bezoek een van onze workshops waarin je op verschillende manieren jouw situatie op een creatieve manier kunt vastleggen.

Ik help je graag.
Lieve groet,
Esmeralda, CONqreat coaching en begeleiding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s