Burn out – geheimen

Een burn-out is zo’n mooie verzamelnaam… maar wat is een burn-out eigenlijk?

Bij een burn-out ben je opgebrand. Je voelt je lichamelijk en geestelijk totaal uitgeput. Een burn-out is het gevolg van langdurige stressklachten die steeds erger geworden zijn en waaraan je te weinig aandacht hebt besteed. Volgens cijfers van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben 1 miljoen Nederlanders burn-out klachten.​ Het kost onze samenleving meer dan 1,8 miljard per jaar.

Stress is ongezond als je te lang spanning voelt en je geen tijd kunt of wilt nemen voor ontspanning. Die spanning kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld constant te hoge werkdruk, problemen op je werk of spanning in je gezin. Maar vaak ook is het een combinatie van dit soort factoren. Wanneer je langdurig wordt blootgesteld aan een stressveroorzakende situatie, kan dat zorgen voor overbelasting en uitputting. Dit kan resulteren in een burn-out.

Dus wat doe je? Want stress is tegenwoordig a way of life…
Het is aan jou om te bepalen waar de grenzen liggen en dat is niet altijd even gemakkelijk. Voor bijna alle probleemvlakken zijn coaches te vinden en deze manier van ondersteunen blijkt enorm waardevol. Zelf heb ik mij gespecialiseerd in het lekker in je vel zitten bij scheidingen en familieproblemen en soms zit de ruimte in zo’n ontzettend klein hoekje!!! Zonde om die kans te laten liggen, toch?

images.jpeg

 

Ik help je er graag mee!

Lieve groet,
Esmeralda
CONqreat.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s