Twee minuten stilte

Vanavond zou ik met mijn dochter naar Amsterdam gaan om 4 mei een keer op de Dam mee te maken. Met alle berichten vooraf hebben we het plan toch maar laten varen en veilig voor de tv de twee minuten stilte in acht genomen.

Naast dat je weer even stil staat bij het rijke leven wat we nu met z’n allen hebben gingen mijn gedachten naar de betekenis van vrijheid. Want hoe vrij zijn we eigenlijk? En welke vrijheid is haalbaar in een samenleving als die van ons? En belangrijker nog; hoe vrij laten wij onszelf?

Niemand leeft volledig in vrijheid. Vanzelfsprekend, want in de rol als moeder/vader, partner, vriend(in), klant, buurman/vrouw enz. doe je onvermijdelijk, als er ruimte voor is, consessies om de sfeer zo aangenaam mogelijk te houden. En dat doe je ongetwijfeld met liefde!

Maar ken je die momenten, dat je voelt dat jouw vrijheid in het maken van een keuze bepaald wordt door een ander of een situatie? Lukt het jou om juist dan je grens te stellen en met de juiste woorden een situatie te creëren zodat het voor jou klopt? Of dat je er op z’n minst een compromis uit kan halen? Je dus zo vrij voelen van remmingen die op de een of andere manier in je systeem geslopen zijn?
Daarvoor moet je jezelf heel goed kennen en dat kan een hele interessante en leerzame zoektocht zijn!

Ja ja; en dat allemaal in twee minuten!

Lieve groet,
Esmeralda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s